Att vårt bygge ska vara ett hållbart bygge har vi redan nämnt några gånger. Att bygga i trä är en viktig del i den tanken, att inte bygga större än vi faktiskt behöver är en annan.

Att återanvända och köpa begagnade saker är också ett sätt att bygga på ett mer hållbart sätt. Nu ska vi vara ärliga och erkänna att design och inredning är riktigt viktigt för oss, det är något vi båda är intresserade av så vi vill ha ett snyggt hem. Allt i vårt hem kommer vara handplockat av oss, vi har sen många år haft ”regeln” att inget kommer in i vårt hem som inte båda älskar.
Spisen ja, där är både funktion och utseende två viktiga delar. Eftersom vi bygger ett off-gridhus vill vi ha en vattenmantlad spis, en sk kökspanna. Den kommer användas för matlagning, varmvatten och uppvärmning under den mörka säsongen. Här vill vi ha en pjäs av hög kvalitet med bra förbränning och snygg design (och helst mörk färg) och vi har letat länge. En sån håller många många år och vi såg inga som helt nackdelar med att köpa begagnat.

I förrgår dök den äntligen upp på en begagnatsida på internet och vi slog till direkt.

Så nu har vi en härlig svart Lohberger som väntar på att flytta in i ett helt nytt fint hus och någon av oss har redan börjat fundera på vad som ska bakas först i den 🙂Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[instagram-feed]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.