Länge sen vi la upp något här.
Inser också att det är alldeles för länge sen vi uppdaterade ang vårt uterum som numera är så gott som färdigt.

Under några väldigt varma sommarveckor blev vårt uterum så gott som färdigt.
Eftersom Johan är alldeles för ointresserad av att fota får han agera modell på bilderna.
På södersidan valde vi att lägga plåt – en val pga kostnad och tid – den sidan ska ändå täckas av solpaneler så det kändes som en vettig prioritering.
På ”framsidan” dvs norra sidan som är vänd mot boningshuset har vi valt att ha samma panel som på huset, dvs en rödfärgad lockpanel. Fönstren är gamla fönster som vi fixat iordning. Vi valde att sätta dem i två olika höjder för att ge lite liv till fasaden.
Gavlarna har än så länge inga rutor i fönstren, där blir det stora härliga fönster (250×140 cm) med härdat glas. Det kommer släppa in sol både morgon och kväll. Att vi valt att vänta med glaset är helt enkelt för att det är mest kostnadseffektivt att beställa allt glas samtidigt.

Det här har varit ett roligt bygge – många beslut som tagits på vägen och vi är helnöjda med hur det blev.

Innan vi stökade till alltför mycket passade vi på att provköra det med en ”hej-fest” för våra grannar och vi kan glatt konstatera att vi även är helnöjda med våra grannar. Ett glatt och trevligt gäng fyllde vårt bord under en kväll i slutet av September.

Nu kommer vårt bygge bli snickarverkstad ett tag. Vi kommer sätta ihop delar till vårt boningshus här inne. Gott att slippa bygga ett ”tält” över husbygget under vintern.

När våren nalkas blir det glas på gavlarna och insidan målas. Färg är inköpt men eftersom det ska byggas här väljer vi att avvakta med målningen tills virket flyttat ut.

Som ni märker kommer vi få uppdatera er med ännu ett inlägg när allt är på plats.

Men vi kan redan nu berätta att vårt uterum fått en namn – Njutehuset – en kombination av användning och uthus. Precis det den är för oss.


3 kommentarer

  1. Hej
    Intressant bygge. Var exakt ligger byn
    Mina hemtrakter en gång i tiden

    1. Byn ligger norr om Emmaboda i närheten av Broakulla 🙂

  2. […] valde som vi berättat om i ett tidigare inlägg att bygga ett uterum anpassat vad gäller takvinkel och riktning för att få så bra läge som […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[instagram-feed]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.