Idag vattnar naturen våra plantor, himla praktiskt eftersom vi inte har rinnande vatten på tomten än. Vi har bokat ett företag som kommer och gör rent den befintliga brunnen i morgon och då hoppas vi att ha tillgång till vatten för bevattning åtminstone.

Svea är ganska tacksam över att få vara inomhus också men hon bidrar inte jättemycket till samtalen precis…

Vårt fokus idag har varit (förutom att få igång hemsidan) att se över vårt el-behov. Det kanske låter konstigt men vi har en dröm om att huset vi ska bygga ska vara ett passivhus. Kriterierna för det varierar men för oss innebär det att vi inte ska tillföra någon el, dvs ingen uppkoppling mot elnätet. Med en obegränsad budget är det inga problem men vi har en begränsad budget så vi kommer istället sätta gränser för hur mycket el vi får behöva. Vi tror att det är lättare om en som vi bygger nytt. Då kan vi tänka till innan vi ens börjat.

Något vi redan insett är att vi inte kommer kunna ha frys och kyl som vi är vana vid. Vintertid får det bli ett minikylskåp som går på gasol för de mest känsliga varorna och frys – ja det har vi inte riktigt löst än.

Vi använder ganska slentrianmässigt vår frys, bara stoppar ner sånt vi lagat till och sånt vi skördat. Vår tanke är att hitta andra vägar för lagring, alltifrån att torka till att lägga in och fermentera. I år blir det ingen enorm skörd eftersom vi inte hinner odla så mycket så det blir perfekt test-år.

Tur att Chatrine är en riktig matnörd som tycker såna utmaningar är kul.
Vi t.e.x. hittat ett gång förslag på olika torkar som använder solen som värmekälla. Klart intressant för vår del. Vi återkommer med ett inlägg om det lite längre fram.

Nu ska vi lyfta på rumporna en stund och trotsa regnet. Några hallonplantor ska flyttas och det blir lagom jobb idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[instagram-feed]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.