C satt i möte hela fm i går, J rev hus – då blir det inte massor gjort i trädgården. C började dock på köksträdgården, jippie! Det ska läggas flis på den svarta väven och gräset ska bort.


Jordärtskockorna som planterades förra veckan växer och mår gott. En jätteladdning tomatsticklingar, en physalis och 2 passionsfruktplantor från Ödevata Gårdshotell gav oss lite fart i odlingen. De ska få en fin plats tillsammans med jordärtskockorna.
Vi tar det dock lite lugnt med plantering eftersom allt vatten till vattning måste hinkas upp ur vår 7 meter djupa brunn.

Vi ska försöka spara plantering av äppellunden tills vi kommit längre med bygge eller borrat ny brunn, vilket som infaller först.

Vi körde några varv med jordfräsen ikväll och det blev faktiskt något som liknar en rabatt. Det blev fler varv än vi hoppats och det hade varit himla smidigt med en plog men det är svårt att använda en plog och traktor på den lilla plätten vi har tänkt nu.

Lite kantfix med spaden efteråt och vi blev nöjda. En fin liten limpa ligger redo, bara två till som ska fixas 🙂

Mitt i fräsandet dök vår närmaste granne upp och frågade om vi ville ha två balar ensilage som hon skulle kassera. Gissa om vi gjorde glädjeskutt och hurrade… Nu kan vi täcka jorden runt våra jordärtskockor och utöka med odlingsbäddar runt dem. I C’s huvud är det i princip redan färdigt 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[instagram-feed]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.