Som vi berättat tidigare så har vi en enorm tomt, 2,4 hektar. Det ska dessutom byggas ett hus/växthus på den vilket gör att vi behöver komma fram med grävmaskin och material. Därför har vi bestämt oss för att bygga upp trädgården bit för bit.

Ni har tidigare sett lite av det vi planterat men nu bestämde vi oss för att den delen skulle bli färdig.

Vi hade tidigare köpt in ett par kubikmeter flis och ett par rullar täckduk. Vi är inte jätteglada åt plast i trädgården men vi är inte heller sugna på att rensa en väldig massa ogräs på gångarna. Så det blev helt enkelt en kompromiss där tid och fler projekt fick prio ett.

Vi hade någon form av tanke för den här biten och det vi planterat satt hyfsat bra. Däremot satt de i lite väl små gropar så gräset hade ätit upp dem direkt. Johan grävde rent och snyggade till lite medan Chatrine grävde bort grässvål för att få en snygg kvadrat. Svålen la vi uppochner i en lång bädd som kantgrävdes, vår variant av Skillnadens trädgårds odlingsbäddar.

Över hela ytan la vi täckväv med flis ovanpå för att få en snygg och bekväm yta att gå på. På kortsidorna la vi dit smala stockar för avgränsning. Långsidan mot norr ska få odlingslådor men vi har dåligt med verktyg här än så den biten får vänta.

Ett par bänkar kom på plats, vi har någon tanke att det blir trevligt att sitta där och slappa soliga kvällar.

Vi planterade några små rosor i en gammal korg vi hittat i trädgården och en trätunna får vikariera som kompost. Förhoppningsvis håller den tillräckligt länge för att det ska hinna förmultna i den.

Grässvålen fick ett tillskott av hästskit vi hämtat i hagen innan vi täckte med en duk som vi gjorde små hål i. I hålen petade vi ner lite jord och sen sådde vi Fliseby sojabönor i bädden. Vi tänker att de flesta växter i naturen klarar att föröka sig utan vår hjälp så det här kan gå bra också. Det vet vi inom kort.

Nu är det i alla fall en himla mysig liten ruta vi fixat. Nöjda klurar vi vidare på nästa steg.

Nu ser vi fram emot att buskar och blommor ska växa till sig och få lite gröna blad för just nu är det mest beige/brunt.

Fortsättning följer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[instagram-feed]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.