Vi kanske verkar vara riktiga trädgårdsnördar när en följer oss här eller på instagram eftersom det mesta vi lägger upp eller skriver om gäller trädgård.

Trädgård ÄR ett stort intresse, med grunden i det estetiska och ätbart. Men vi har ett annat stort intresse och det är historia. Det var en av anledningarna till att vi föll för den här tomten direkt. Den här byn är nämligen en en del av kommunens (Emmaboda) kulturmiljöprogram. Det kan ni läsa mer om här.

Även om vi ska bygga nytt hus så har vi det historiska arvet med oss i planeringen. Vårt hus kommer till exempel se ut som en äldre lada från vägen (andra sidan blir dock helt modern). Vi är också lite sugna på att plocka upp traditionen med vårdträd. Vi har inte massa träd på tomten och kommer förstås plantera många nya men det känns ändå självklart att någon av de gamla träden får status som vårdträd.

Traditionen säger att Lönn var vanligast så vi kommer nog följa den och låta lönnen få status som vårdträd. Ekarna får nog bli en del av den mer trolska delen av trädgården som vi nog kommer skapa bakom den till höger i bild.

Lönnen står högst upp på ett stenröse så det blir kul att klura ut något roligt att göra runt den.

Bilden högst upp är lånad från digitalt museum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[instagram-feed]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.