Vi har fått lite frågor (och förskräckta utrop) över storleken på vårt hus. 50 + 17 kvm är tydligen alldeles för litet för två vuxna.
Det här har vi förstås funderat en hel del på innan vi tog beslutet. Faktiskt har vi klurat på det i ett par år.

Vårt förra hus var på 250 kvm plus en vind på 100 kvm. Sen fanns det 9 byggnader till på gården. Men oj vad lite av den ytan som användes till vardags, gissningsvis 40 kvm.


Huset är fantastiskt, hela gården är kulturminnesmärkt vilket innebär att utsidan ska bevaras i det skick den är i.
Det innebar också att vi inte fick sätta upp solpaneler tex. För oss gnisslade det mer och mer i samvetet att värma upp 250 kvm hus med direktel även om vi valde miljövänlig el. Det blev en väldigt hög driftskostnad att bo här förstås.
När vi för skoj skull räknade ut vad varje kvadratmeter boyta som vi faktiskt använde kostade om vi slog ut allt insåg vi att det inte alls var hållbart att leva så och sålde gården.

Så nu bygger vi en bostad med de kvadratmeter vi faktiskt behöver i vår vardag.
Vi har ett gäng goa (vuxna) ungar som vi förstås vill umgås med. Tanken är att bygga några sovstugor åt dem när vi kommit lite längre.

Med andra ord, 67 kvm är mer än tillräckligt för vår vardag och med den utformningen vi valt går det utmärkt att duka upp ett rejält långbord med plats för alla familjemedlemmar när så behövs.
Vi vill leva ett liv med medvetna val mellan vad vi använder, hur vi använder det, hur vi använder vår tid osv.2 kommentarer

  1. Less is More stämmer för det mesta 🙂 Kul att följa er. Intressant det hör med boyta (och mycket annat) att många vill ha större och ha mer hela tiden. För egen del bor vi på 85 kvadrat, när vi flyttade hit för 25 år sedan hade vi för oss att vi skulle bygga ut men det gjorde vi aldrig. Nu tycker vi nog att på denna ytan hade vi lätt fått rum med garage och verkstad också.

    1. Vi har ju testat att bo på 110 kvm, 250 kvm och insett att det är vilka ytor vi har som är viktigt, inte hur stora de är. Vårt hus är redan från början ritat för att vara lätt att utöka om en vill men är rätt säkra på att det inte är något vi kommer göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[instagram-feed]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.